nico21, milczy... :|
MFA ogólnie kilka pytań
Zwiń
X
-
Nie wiem jak wygląda MFA w O I bo jej nigdy nie miałem, ale moge ci opisac jak wygląda komp z wyświetlaczem Maxi Dot w O II.
No wiec funkcji mas zod groma i ciut, ciutAle te najwazniejsze i najcześciej uzywane to :
1. Chiwlowe spalanie
2. Spalanie na 100 km ( 2 pamięci. Jadna kasuje sie automatycznie gdy auto stoi dłużej niz 2 godziny. druga ksuje sie tylko recznie. Mozesz wiec widzieć ile auto spaliło ci na danym odcinku ale takze ile średnio spaliło np. od chwili zakupu)
3. Srednia predkość
4. Czas od chwili rozpoczęcia jazdy (właczenia silnika)
5. predkość graniczna (mozesz zaprogramowac sobie max. predkość o przekroczeniu której auto będize Cie ostrzegało).
6. Temp. zewnetrzna
7. Mozesz przełaczyć na funkcje radia (jeśli radio jest fabryczne). wówczas na wyswietlaczu bedzies zwidział komunikaty z radia/CD
8. Ustawienia komfortu (ustawienia otwierania szyb bocznych, regulacji lusterek etc.)
i parę innych funkcj io których zapewne zapomniałem napisaćw każdym razie ten komp jest mocno rozbudowany.
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
W OI na kompie masz
1. Godzinę
2. temperaturę zewnętrzną
3. Spalanie chwilowe
4. Średnie spalanie na 100km
5. Czas jazdy
6 Średnią prędkość
dodatkowo masz dwie pozycję MFA1 i MFA2 ( przełączane poprzez krótkie przyciśnięcie przycisku reset- tego pod spodem )
MFA1 - pokazuje powyższe wartości podczas jednej jazdy - tzn od włączenia samochodu , po kolejnym włączeniu automatycznie się resetuje i zaczyna od początku
MFA2 pokazuje wartości średnie czyli od momentu kiedy sam zresetujesz do następnego resetu
Komentarz
-
Komentarz